Wysłany: 2009-11-14, 10:57 Transferwoa karuzela w F1
Wg „The Times” tak będą wyglądały przyszłoroczne składy teamów F1:
Brawn GP walczy o pozostanie w teamie Jensona Buttona, gdyby jednak nie udało się przekonać mistrza świata to w teamie pozostanie Rubens Barrichello, a drugim kierowcą powinien zostać Nico Rosberg. McLaren chce stworzyć dream team, w skład którego wejdą Lewis Hamilton i Kimi Räikkönen. Niemal pewny jest także skład Renault. Do potwierdzonego na przyszły sezon Roberta Kubicy ma dołączyć Timo Glock.
Jak myślicie co z tego wszystkiego wyjdzie?
Pani Reklama
Widze że temat dawno nie ruszany . Ostatnio czytałem, że podobno Polak ma podpisac umowe przedwstępną ze stajnią Ferrari na sezon 2011 Może to jedynie spekulacje włoskiej prasy, ale zawsze jakies optymistyczne wieści dla nas. Mysle, że to wielka szansa dla naszego kierowcy. W końcu dostałby samochód z prawdziwego zdarzenia.
No masz BoZoN zdecydowaną rację, że byłaby to szansa i zaszczyt dla Kubicy, ale szczerze wątpie żeby Renault po 1 sezonie zechciał go oddac. Zresztą z tego mi wiadomo to Kubica jest zadowolony ze współpracy z renault. Ale kto wie, może za rok zobaczymy go w najbardziej prestiżowej ekipie
Oj watpie watpie, jednak mysle, ze zostanie w Renault. Ferrari chyba nie jest zainteresowane kubica. Bylo tak, ze wracal z nimi samolotem z azji zeby zdazyc na rajd w ktorym startowal a media juz to rozdmuchaly do transferu. Nie wydaje mi sie zeby Robert zmienial team w najblizszym sezonie
@Cimirski
Szczególnie, że współpraca między Robertem a Renault układa się znakomicie co zarówno przyznają team jak i sam kierowca. Mi się wydaję, że Kubica z Renault jeszcze nie jeden sukces osiągnie tylko potrzeba na to więcej niż jeden sezon, a i już rok temu się go łączyło z Ferrari a jednak wyszło inaczej
No tez tak sadze. Jednak Reanult to jest porzadna firma, wygrywali mistrzostwo 2 razy z rzedu jeszcze kilka lat temu. Czuje, ze wroca do swoich czasow swietnosci, ale to dopiero w nastepnym sezonie. Zreszta, trzeba jeszcze zobaczyc co FIA wymysli na sezon 2011
Ja mam nadzieję, że ci maruderzy tj. trzy ostatnie teamy w przyszłym sezonie będą miały lepsze konstrukcje i w miarę konkurencyjne bolidy, chociaż żeby coś namieszać w środku stawki bo teraz to nie najlepiej u nich wygląda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum