Poprzedni temat «» Następny temat
Diablo Włodarczyk mistrzem świata federacji WBC
Autor Wiadomość
Kolos
Początkujący

Dołączył 115 dni temu
Wysłany: 2010-05-16, 18:47   Diablo Włodarczyk mistrzem świata federacji WBC

Jak pewnie wszyscy już wiedzą nasz rodak pokonał wczoraj przez nokaut z Włochem Fragomenim i zdobył mistrzostwo świata kategori WBC w wadze junior ciężkiej.
Bardzo podobała mi się walka Diablo, przyjął świtną taktykę. Oddał w penym momencie walkę żeby potem zaskoczyc przeciwnika. Zachowanie Fragomeniego też było budujące :)
A Wam jak się podobała ta walka??

Pani Reklama

Cimirski
Początkujący

Dołączył 114 dni temu
Wysłany: 2010-05-16, 21:37   

No ja szczerze powiem, ze bylem zaskoczony moca tego Wlocha. Po knockdownie wstal i poszedl dalej sie bic chociaz pewnie niewiele widzial juz na oczy :D . Walka bardzo fajna, Wlodarczyk pokazal sie z dobrej strony - mocne, celne ciosy musialy w koncu doprowadzic do KO. Naprawde Diablo zrobil swietna robote

Kolos
Początkujący

Dołączył 115 dni temu
Wysłany: 2010-05-17, 16:01   

No masz rację ewidentnie było już widac że nie stoi pewnie na nogach przez te 2 rundy po knockdownie. Bardzo podobało mi się strategia Diabla na zmęczenie przeciwnika. Wchodził z nim dystans i tylko trzymał gardę oraz balansował ciałem, a Frago ciągle uderzał w gardę i przez to się męczył.

idek
Początkujący

Dołączył 113 dni temu
Wysłany: 2010-05-17, 20:21   

Walki nie oglądałem ale z tego co zdążyłem wyczytać wynika, że "Diablo" był dobrze do tej walki przygotowany i choć w pierwszym dwóch rundach nie było podobno tego widać tak w dalszej części ukazała się jego przewaga. Oczywiście gratuluję wygranej i oby więcej takich pojedynków.

Kolos
Początkujący

Dołączył 115 dni temu
Wysłany: 2010-05-19, 19:03   

Tak z tego co mówił to przez 2 miesiące przed walką dosłownie wszędzie z trenerem przebywali razem i obmyślali taktykę. Śmiał się że niczym para byli xD

Cimirski
Początkujący

Dołączył 114 dni temu
Wysłany: 2010-05-19, 22:21   

No to mozna powiedziec, ze mamy w Polsce boks na swiatowym poziomie. Adamek, ktory przeszedl do ciezkiej (zle zrobil imho) a teraz Wlodarczyk ktory zdobywa pas WBC w junior ciezkiej. Naprawde - gratulacje Diablo :)

Kolos
Początkujący

Dołączył 115 dni temu
Wysłany: 2010-05-19, 22:30   

No Boks w Polsce zawsze był mocną dyscypliną. Kiedyś Gołota potem Michalczewski teraz Ci dwaj. A dlaczego uważasz że Adamek źle zrobił? Moim zdaniem jeśli chce byc bezapelacyjnie najlepszym bokserem to musisz walczyc w wadze ciężkiej bo to ona jest królową w boksie zawodowym :)

idek
Początkujący

Dołączył 113 dni temu
Wysłany: 2010-05-19, 22:52   

@Kolos
Może chodzi o to, że za wcześnie się zdecydował na ciężką, choć jego walki w tej kategorii pokazały, że jest bardzo dobrym pięściarzem. Niektórzy mówią, że brakuje mu nokautującego ciosu ale jak dla mnie nadrabia szybkością i sprytem co było widać w jego ostatnim starciu :)

Cimirski
Początkujący

Dołączył 114 dni temu
Wysłany: 2010-05-19, 23:02   

Dlaczego zle zrobil? Bo w zyciu nie bedzie wazyc ~110kg nie tracac szybkosci. Nie jest po prostu genetycznie do tego przystosowany. Te minimum 110kg jest konieczne zeby cos zdzialac w wadze ciezkiej. Jezeli bedzie wazyc tak jak teraz ok 100kg to sila jego ciosow nie bedzie piorunujaca dla jego przeciwnikow :) . Adamek ma odpowiednia budowe i genetyke na wage junior ciezka, ale nie na ciezka

Odpowiedz do tematu